|
|
|
Fancy Drink 4 cl Bourbon whiskey 1 cl baracklikőr 6 cl narancslé 1 cl limelé | |
|
Az alapanyagokat a narancslé kivételével shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött longdrinkes pohárba jégkockákra szűrjük. Végül a poharat felöntjük narancslével, koktélcseresznyével és narancskarikával díszítve szervírozzuk. | |
|
|
|
|
Fancy Drink 1 cl Grenadine 12 cl banánlé 4 cl tejszín | |
|
A Grenadine kivételével az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött longdrinkes pohárba, jégkockára szűrve szervírozzuk. Végül a Grenadine-t is belecsöpögtetjük a pohárba, és finoman felkeverjük. | |
|
|
|
|
Fancy Drink 3 cl Tequila Silver 1 cl barna rum 4 cl grapefruitlé 10 cl ananászlé | |
|
A Boston shakert feltöltjük tört jéggel, beleöntjük az alapanyagokat, összerázzuk, és a hűtött longdrinkes pohárba öntve és ananásszal díszítve szervírozzuk. | |
|
|
|
|
Fizz 1 teáskanál eperszirup 4 cl gin 1 csepp eperlikőr feltöltéshez ásványvíz 1 cl citromlé | |
|
A Boston shakert feltöltjük tört jéggel, beleöntjük az alapanyagokat, összerázzuk, és a hűtött longdrinkes pohárba öntjük. Felöntjük ásványvízzel, majd koktélcseresznyével vagy eperrel díszítve szervírozzuk. | |
|
|
|
|
Champagne Cocktail 4 cl Dubonnet 2 csepp Angostura Bitter feltöltéshez pezsgő száraz 1 db kockacukor | |
|
Kockacukrot felitatunk 2-3 csepp Angostura-val, és beletesszük a pezsgős kehelybe. Jégkockát adunk hozzá, majd a Dubonnet-et, és feltöltjük száraz pezsgővel. Citromhéjpillel permetezzük. | |
|
|
|
|
Grog 3 cl konyak 15 cl forró csokoládé | |
|
Az italt vendégünk poharában készítjük el, amelyet először feltöltünk forró csokoládéval, majd a pohár fölött egy vastag narancshéjat megcsavarunk, és a héjat beledobjuk. Beleöntjük az alapanyagokat, elkeverjük, és citromszelettel díszítve szervírozzuk. | |
|
|
|
|
Fancy Drink 2 cl kókuszszirup 3 cl kávélikőr 2 cl barna rum 4 cl ananászlé 4 cl narancslé 1 cl limelé | |
|
Az alapanyagokat tört jéggel együtt turmixgéppel alacsony fokozaton összekeverjük, majd a hűtött longdrinkes pohárba öntve, koktélcseresznyével és ananásszal díszítve szervírozzuk. Magas fordulatszámnál az ital túl vizessé válhat. | |
|
|
|
|
Champagne Cocktail 2 cl Amaretto feltöltéshez pezsgő száraz 2 cl narancslé | |
|
Az Amaretto-t és a narancslevet shakerben összerázzuk, és a hűtött pezsgős kehelybe szűrjük. Ezután feltöltjük száraz pezsgővel. | |
|
|
|
|
Sour 1 cl cukorszirup 4 cl Amaretto feltöltéshez ásványvíz 2 cl citromlé | |
|
Az Amaretto-t, a citromlevet és a cukorszirupot shakerben jéggel összerázzuk, és a hűtött longdrinkes pohárba, jégkockára szűrjük. Feltöltjük ásványvízzel, megkeverjük, és citromkarikával díszítve szervírozzuk. | |
|
|
|
|
Champagne Cocktail fél teáskanál eperszirup 3 cl Calvados 3 cl brandy feltöltéshez pezsgő száraz | |
|
Az alapanyagokat a pezsgő kivételével shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött pezsgős kehelybe szűrjük. Felöntjük pezsgővel, friss eperrel és mentalevéllel díszítve szervírozzuk. | | |