Alexander
|
Digestv 2 cl kakalikr barna 2 cl konyak 2 cl tejszn | |
|
Az alapanyagokat shakerben jggel sszerzzuk, s httt koktlos pohrba szrjk, majd frissen rlt szerecsendival meghintjk. |
Alfonso
|
Champagne Cocktail 4 cl Dubonnet 2 csepp Angostura Bitter feltltshez pezsg szraz 1 db kockacukor | |
|
Kockacukrot felitatunk 2-3 csepp Angostura-val, s beletesszk a pezsgs kehelybe. Jgkockt adunk hozz, majd a Dubonnet-et, s feltltjk szraz pezsgvel. Citromhjpillel permetezzk. |
Americano
|
Fancy Drink 3 cl Campari 3 cl vermut rosso feltltshez svnyvz | |
|
Az italt vendgnk poharban ksztjk el, amelyet elre lehtnk. Belentjk az alapanyagokat, elkeverjk, s felntjk svnyvzzel. Cirom- vagy narancsszelettel dsztve szervrozzuk. |
Angel ' S Kiss
|
Pausse-Caf 2 cl kakalikr fehr 2 cl konyak 2 cl tejszn | |
|
Az alapanyagokat brkanl segtsgvel kevereds nlkl egymsra ntjk a kvetkez sorrendben: kakalikr, konyak tejszn. |
|
Pausse-Caf 2 cl r krmlikr 2 cl kvlikr 2 cl Cointreau | |
|
ntsk a kvlikrt a likrs pohrba, a kanl dombor oldalt hasznlva lassan ntsk az r krmlikrt a kvlikr tetejre. Hasonl mdon adjuk hozz a Cointreau-t. gy egy hromrteg italt kapunk, amit meggyjtva vagy gyufval szervrozva knlunk. |
|
|
|
Aperitif 1 cl Grenadine 4 cl fehr rum 2 cl citroml | |
|
Az alapanyagokat shakerben jggel sszerzzuk, s httt koktlos pohrba szrjk. Koktlcseresznyvel s citromkarikval dsztjk. | |
|
|
|
|
Sour 4 cl fehr rum 2 cl bannlikr fl db bann 1 cl limel | |
|
Az italokat jggel s a fl bannnal egytt a turmixgpbe tesszk. Elszr alacsony fokozaton, majd ersebben ppess turmixoljuk. Az italt a httt koktlos pohrba tltjk, bannszelettel dsztjk. | |
|
|
|
|
Champagne Cocktail feltltshez pezsg szraz 3 cl szibarackl | |
|
Az szibaracklevet a pezsgs fltbe tesszk, majd szraz pezsgvel vatosan felntjk. | |
|
|
|
|
Digestv 3 cl gin 2 cl vermut rosso 2 cl Chartreuse zld 3 csepp orange bitter | |
|
Az elksztett keverpohrba ntjk az alapanyagokat, s jgkockkkal elkeverjk, majd a httt koktlos pohrba szrjk, koktlcseresznyvel dsztjk. | |
|
|
|
|
Digestv 4 cl vodka 2 cl kvlikr | |
|
Az elksztett keverpohrba ntjk az alapanyagokat, s jgkockkkal elkeverjk, majd a httt old fashioned pohrba szrjk. | | |