Noggin Kávé
Hozzávalók 6-8 személyre
2/3 csésze/150 ml tej
2/3 csésze/150 ml tejszín
1 1/4 csésze/275 ml forró, édes kávé
4 tojás
4 kiskanál/20 ml kakaókrém
2/3 csésze/150 ml tejszín felverve
a díszítéshez reszelt szerecsendió
|
Elkészítés: Egy edényben lassú melegítés mellett keverjük össze a tejet, tejszínt és az édes kávét. Ne forraljuk fel. Keverjük hozzűá a tojássárgáját. A keveréket addig melegítsük, amíg össze nem sűrűsödik. Utána szűrjük le és hagyjuk kihűlni. Keverjük hozzá a kakaókrémet és tegyük a keverék tetejére a felvert tejszínhabot. Felszolgálás előtt verjük keményre a tojásfehérjét és adjuk hozzá a kávéhoz. Felszolgálás: Pohárban, csészében, vagy csuporban szolgáljuk fel. A tetejére szórjunk szerecsendiót. | |