Almapuncs tejszínnel
Hozzávalók 6 személyre:
6 teáskanál fekete tea
fél kg alma
fél ananász
fél citrom
fél rúd fahéj
2 szegfűszeg
2 szem koriandermag
1/8 l gyümölcspálinka vagy almalé
tejszínhab a tetejére
|
Elkészítés: A tealeveleket 1 liter forró vízzel leöntjük, és 5 percig állni hagyjuk. Az almát, az ananász, a citromot meghámozzuk, apróra vágjuk, és egy lábasba tesszük. Rászűrjük a teát, belekeverjük a fahéjat, a szegfűszeget, a koriandert, felforraljuk, és 10 percig állni hagyjuk. Belekeverjük a pálinkát vagy az almalevet, és ízlés szerint édesítjük. Szűrőn keresztül poharakba öntjük, és tejszínhabbal a tetején kínáljuk.
Megjegyzés: Munka: kb. 10 perc Fogyasztható: kb. 20 perc múlva 1 pohár: 1156 kJ/280 kcal | |