|
|
|
|
Pausse-Café 2 cl ír krémlikőr 2 cl kávélikőr 2 cl Cointreau | |
|
Öntsük a kávélikőrt a likőrös pohárba, a kanál domború oldalát használva lassan öntsük az ír krémlikőrt a kávélikőr tetejére. Hasonló módon adjuk hozzá a Cointreau-t. Így egy háromrétegű italt kapunk, amit meggyújtva vagy gyufával szervírozva kínálunk. | |
|
|
|
|
Twist 3 csepp Grenadine 3 cl fehér rum 3 cl barna rum 2 cl kókuszlikőr 4 cl narancslé 4 cl ananászlé 2 cl citromlé | |
|
Az alapanyagokat Grenadine nélkül Boston shakerben tört jéggel összerázzuk, és hűtött hurrikán pohárba öntjük, ezután a Grenadine-t belecsepegtetjük a pohárba. Bárkanállal megkeverjük, koktélcseresznyével és ananászszelettel díszítjük. | |
|
|
|
|
Pick me up 4 cl vodka 12 cl paradicsomlé 1 cl citromlé 2-3 csepp Tabasco szósz ízlés szerint Worcestershire szósz ízlés szerint bors ízlés szerint só | |
|
A vendég poharába jeget teszünk, a vodkát és a citromlevet rátöltjük, a megadott fűszerekkel ízlés szerint fűszerezzük, majd felöntjük paradicsomlével. Bárkanállal alaposan összekeverjük, zellerszárral díszítjük. | |
|
|
|
|
Fancy Drink 4 cl fehér rum 3 cl Curacao Blue 3 cl kókuszlikőr 6 cl ananászlé | |
|
Az alapanyagokat Boston shakerben tört jéggel összerázzuk, majd a hűtött longdrinkes pohárba öntjük. Koktélcseresznyével és ananászszelettel díszítjük. | |
|
|
|
|
Puncs 1 cl mangószirup 5 cl fehér rum 2 cl Curacao Red Orange 5 cl ananászlé 5 cl narancslé | |
|
Az alapanyagokat a Red Orange kivételével shakerben jéggel összerázzuk, hűtött longdrinkes pohárba jégkockákra szűrjük, majd a Red Orange likőrt jéggel összerázva óvatosan az ital tetejére öntjük. Koktélcseresznyével, narancscikkel, mentalevéllel és narancsspirállal díszítve szervírozzuk. | |
|
|
|
Fancy Drink 1 csepp Grenadine 3 cl vodka 2 cl narancslé 2 cl ananászlé | |
|
Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk a Grenadine kivételével, ezután hűtött pohárba szűrjük. Grenadine-t csepegtetünk a pohár aljára. Ananászcikkel és koktélcseresznyével díszítjük. | |
|
|
|
|
Fancy Drink 4 cl fehér rum feltöltéshez cola 1 cl limelé | |
|
Az alapanyagokat kóla nélkül lime darabokkal együtt Boston shakerben jéggel összerázzuk, majd a hűtött longdrinkes pohárba öntjük. Végül felöntjük kólával, és megkeverjük. Limeszelettel díszítjük. | |
|
|
|
|
Aperitif 1 teáskanál cukorszirup 4 cl fehér rum 1,5 cl limelé | |
|
Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük. Limekarikával díszítve szervírozzuk. | |
|
|
|
|
Fancy Drink 4 cl gin feltöltéshez tonik | |
|
A vendégpoharat feltöltjük jégkockákkal, majd beleöntjük a gin-t, és belehelyezzük a citromkarikát. Végül a poharat feltöltjük tonikkal. | |
|
|
|
|
Fancy Drink 0,5 cl sárgadinnyeszirup 3 cl fehér rum 1 cl Pisang Ambon 2 cl ananászlé 0,5 cl limelé | |
|
Az alapanyagokat Boston shakerben összerázzuk, és hűtött pezsgős kehelybe öntjük. Karambolával és szőlőszemmel díszítjük. | |
|
|
|
Fancy Drink 1 teáskanál cukorszirup 2 cl vodka 2 cl Tequila Silver 2 cl Curacao Triple sec 2 cl gin 2 cl fehér rum feltöltéshez cola 5 cl limelé | |
|
Az italokat és a limegerezdeket jéggel összerázzuk, majd hűtött longdrinkes pohárba öntjük. A poharat feltöltjük kólával. Lime- és citromkarikával, koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk. | |
|
|
|
|
Fancy Drink 1 cl mandulaszirup 4 cl barna rum 3 cl fehér rum 1,5 cl Curacao Triple sec 4 cl ananászlé 2 cl narancslé 2,5 cl limelé | |
|
Az alapanyagokat shakerben tört jéggel összerázzuk, és hűtött longdrinkes pohárba öntjük. Koktélcseresznyével és ananászcikkel díszítve szervírozzuk. | |
|
|
|
|
Julep 1 teáskanál cukorszirup 4 cl fehér rum feltöltéshez ásványvíz 4-5 db mentalevél 1 db lime | |
|
Az alapanyagokat az ásványvíz kivételével a vendég pohárba tesszük, törőfával összenyomjuk. A poharat tört jéggel feltöltjük, ásványvízzel felöntjük. Úgy keverjük el, hogy a lime gerezdek és a menta a jég közé kerüljön. Mentával és cseresznyével díszítjük. | |
|
|
|
|
Colada 2 cl kókuszszirup 4 cl fehér rum 8 cl ananászlé 2 cl tejszín | |
|
Az alapanyagokat turmixgépben tört jéggel simára turmixoljuk. Hűtött hurrikán pohárba töltjük, és ananászszelettel díszítjük. | |
|
|
|
|
Puncs 2 teáskanál Grenadine 1 teáskanál cukorszirup 3 cl barna rum 3 cl fehér rum 2 cl ananászlé 2 cl limelé 1 cl citromlé | |
|
Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött puncsos pohárba jégkockákra szűrjük. Gyümölcsszeleteket, koktélcseresznyét és mentaágat egy hosszú nyársra tűzve a pohárba állítva szervírozzuk. | |
|
|
|
Fancy Drink 8 cl narancslé 8 cl őszibaracklé 8 cl feketeribizlilé | |
|
A vendégpoharat feltöltjük tört jéggel, és az alapanyagokat a felsorolt sorrendben a pohárba öntjük. Bárkanállal elkeverjük, és narancsgerezddel, koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk. | |
|
|
|
|
Bólé 16 cl cukorszirup 8 cl brandy 6 cl vodka 2 üveg vörösbor 8 cl narancslé 40 cl víz 8 szelet narancs 4 szelet őszibarack 4 cl citromlé 4 szelet citrom 4 szelet sárgadinnye | |
|
Az italokat és a gyümölcsöket egy nagyméretű bólés tálba helyezzük, majd legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Jéggel és friss gyümölcsszeletekkel díszítve tálaljuk. | |
|
|
|
|
Fancy Drink 4 cl vodka feltöltéshez narancslé | |
|
A vodkát longdrinkes pohárban lévő jégkockákhoz adjuk, és narancslével feltöltjük. A narancsszeletet a pohár szélére tűzzük. | |
|
|
|
|
Fancy Drink 4 cl vodka 2,5 cl barackos vodka 8 cl ananászlé 5 cl áfonyalé | |
|
Az alapanyagokat az áfonyalé kivételével shakerben jéggel összerázzuk, majd a hűtött longdrinkes pohárba szűrjük. Áfonyalével felöntjük. Narancskarikával és koktélcseresznyével díszítjük. | |
|
|
|
|
Twist 2 cl Grenadine 4 cl Tequila Silver feltöltéshez narancslé | |
|
A poharat tört jéggel lehűtjük, majd leöntjük a jégvizet. Először a Tequila-t, majd a narancslevet, a végén a Grenadine-t öntjük a pohárba, melyet felhúzunk a pohár aljáról a bárkanállal. Naranccsal és koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk. | | |