|
|
|
Fancy Drink 3 cl Campari 3 cl vermut rosso feltöltéshez ásványvíz | |
|
Az italt vendégünk poharában készítjük el, amelyet előre lehűtünk. Beleöntjük az alapanyagokat, elkeverjük, és felöntjük ásványvízzel. Cirom- vagy narancsszelettel díszítve szervírozzuk. | |
|
|
|
|
Twist 1 cl Grenadine 4 cl barna rum 1 csepp Angostura Bitter 1 cl ananászlé 1 cl citromlé | |
|
A Boston shakert feltöltjük tört jéggel, beleöntjük az alapanyagokat, összerázzuk, és a hűtött koktélos pohárba öntve és ananászszelettel díszítve szervírozzuk. | |
|
|
|
|
Pausse-Café 2 cl ír krémlikőr 2 cl kávélikőr 2 cl Cointreau | |
|
Öntsük a kávélikőrt a likőrös pohárba, a kanál domború oldalát használva lassan öntsük az ír krémlikőrt a kávélikőr tetejére. Hasonló módon adjuk hozzá a Cointreau-t. Így egy háromrétegű italt kapunk, amit meggyújtva vagy gyufával szervírozva kínálunk. | |
|
|
|
|
Digestív 3 cl Bénédictine D.O.M. 3 cl brandy | |
|
Az italokat a lehűtött és jégvizet leöntött keverőpohárba mérjük, majd a bárkanállal lassan összekeverjük, szűrő segítségével jég nélkül a koktélos pohárba töltjük. | |
|
|
|
|
Digestív 4 cl Curacao Triple sec 2 csepp Angostura Bitter 2 cl tejszín | |
|
Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrve szervírozzuk. | |
|
|
|
Fancy Drink 3 cl gin 2 cl kiwilikőr 0,5 cl mentalikőr fehér 2 cl ananászlé feltöltéshez tonik | |
|
Az italt vendégünk poharában készítjük el, amelyet feltöltünk jéggel. Beleöntjük az alapanyagokat, és felöntjük tonikkal. Narancshéj spirállal díszítve szervírozzuk. | |
|
|
|
|
Digestív 2 cl Créme de Cassis 2 cl vodka 1,5 cl tejszín | |
|
Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük. | |
|
|
|
|
Aperitif 1 cl Grenadine 4 cl fehér rum 2 cl citromlé | |
|
Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrjük. Koktélcseresznyével és citromkarikával díszítjük. | |
|
|
|
|
Cooler 1 cl Grenadine 3 cl fehér rum feltöltéshez cl tonik 2 cl citromlé | |
|
Az alapanyagokat tonik nélkül Boston shakerben tört jéggel összerázzuk, majd a hűtött longdrinkes pohárba öntjük. Ezután felöntjük tonikkal, megkeverjük, koktélcseresznyével és citromszelettel díszítjük. | |
|
|
|
|
Zoom 4 cl fehér rum 1 teáskanál méz 1 cl tejszín | |
|
Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrve szervírozzuk. | |
|
|
|
Fancy Drink 4 cl fehér rum 2 cl Pisang Ambon 2 cl kókuszlikőr 8 cl ananászlé | |
|
A Boston shakert feltöltjük tört jéggel, beleöntjük az alapanyagokat, összerázzuk, majd a hűtött hurrikán pohárba öntve, ananászcikkel és koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk. | |
|
|
|
|
Aperitif 4 cl vodka 1 cl Créme de Cassis 1 evőkanál citromlé | |
|
Az előkészített keverőpohárba öntjük az alapanyagokat, jéggel elkeverjük, majd hűtött koktélos pohárba szűrjük. | |
|
|
|
|
Sour 4 cl fehér rum 2 cl banánlikőr fél db banán 1 cl limelé | |
|
Az italokat jéggel és a fél banánnal együtt a turmixgépbe tesszük. Először alacsony fokozaton, majd erősebben pépessé turmixoljuk. Az italt a hűtött koktélos pohárba töltjük, banánszelettel díszítjük. | |
|
|
|
|
Colada 1 teáskanál cukorszirup 4 cl fehér rum 2 cl Curacao Triple sec 2 cl citromlé 1 cl tejszín | |
|
Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrve szervírozzuk. Banánnal díszítjük. | |
|
|
|
|
Digestív 2 csepp Grenadine 4 cl fehér rum 2 cl banánlikőr 3 cl tejszín | |
|
Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrve szervírozzuk. | |
|
|
|
Fancy Drink 2 cl Grenadine 4 cl barna rum 8 cl narancslé 2 csepp orange bitter 2 cl citromlé | |
|
Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött hurrikán pohárba szűrve szervírozzuk. Ananászszelettel és mentalevéllel díszítjük. | |
|
|
|
|
Pick me up 4 cl vodka 12 cl paradicsomlé 1 cl citromlé 2-3 csepp Tabasco szósz ízlés szerint só ízlés szerint Worcestershire szósz ízlés szerint bors | |
|
A vendég poharába jeget teszünk, a vodkát és a citromlevet rátöltjük, a megadott fűszerekkel ízlés szerint fűszerezzük, majd felöntjük paradicsomlével. Bárkanállal alaposan összekeverjük, zellerszárral díszítjük. | |
|
|
|
|
Digestív 2 cl brandy 2 cl Curacao Blue 1 cl vanilialikőr 3 csepp limelé 1 cl tejszín | |
|
Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrve szervírozzuk. | |
|
|
|
|
Fancy Drink 3 cl gin 2 cl Curacao Blue feltöltéshez energiaital 2 cl limelé 2 cikk citrom | |
|
Az alapanyagokat Boston shakerben tört jéggel összerázzuk, és citromreszelékkel crustázott hűtött longdrinkes pohárba öntjük. Citromcikkel és citromspirállal díszítjük. | |
|
|
|
|
Digestív 4 cl vodka 2 cl Curacao Blue 3 csepp orange bitter | |
|
Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, majd hűtött koktélos pohárba szűrve és narancsszelettel díszítve szervírozzuk. | |
|
|
|
Digestív 1 teáskanál cukorszirup 4 cl gin 2 cl Curacao Blue 1 evőkanál cseresznyelikőr 1 evőkanál limelé | |
|
Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba szűrve szervírozzuk. Limekarikával díszítjük. | |
|
|
|
|
Fancy Drink 4 cl Bourbon whiskey 1 cl Curacao Blue 1 cl cseresznyelikőr 2 cl ananászlé 2 cl limelé | |
|
Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött hurrikán pohárba, jégkockákra szűrve szervírozzuk. | |
|
|
|
|
Frozen 4 cl Tequila Silver 2 cl Curacao Blue 1 teáskanál Curacao Triple sec 3 cl limelé | |
|
Az alapanyagokat tört jéggel együtt turmixgépben alacsony fokozaton összekeverjük, majd a hűtött, sóval crustázott koktélos pohárba öntve és citromszelettel díszítve szervírozzuk. | |
|
|
|
|
Fancy Drink 4 cl barna rum 2 cl kávélikőr 4 cl ananászlé feltöltéshez cola 1 cl limelé | |
|
Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött longdrinkes pohárba, jégkockára szűrjük. Felöntjük kólával, és naranccsal díszítve szervírozzuk. | |
|
|
|
|
Digestív 6 cl Bourbon whiskey 4 cl víz | |
|
A poharat jéggel lehűtjük, leöntjük a jégvizet, majd beletesszük a bourbon-t és a vizet. | |
|
|
|
Highball 4 cl Bourbon whiskey feltöltéshez gyömbér 1 szelet citromhéj | |
|
Az italt vendégünk poharában készítjük el, amelyet feltöltünk jéggel. Beleöntjük az alapanyagokat, elkeverjük, és citromhéj spirállal díszítve szervírozzuk. | |
|
|
Digestív 3 cl kakaólikőr barna 3 cl brandy 2 cl tejszín | |
|
Az alapanyagokat a shakerben jéggel összerázzuk, majd a hűtött koktélos pohárba szűrjük. Őrölt szerecsendióval meghintve szervírozzuk. | |