Forró rumos ital
Hozzávalók 12 személyre:
1 narancs
1 citrom
1,5 l vörös bor
10 db szegfűszeg
2 darab fahéj
1 vanília rúd
8 db kardamom mag
30 dkg cukor
2,5 dl rum
|
Elkészítés: A narancsot, citromot megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. Elkészítés: Nagy lábasba öntjük a bort, beletesszük a fűszereket, a citromot, a narancsot, a cukrot és felforraljuk. A felforralt borhoz öntjük a rumot, és flambírozzuk, - azaz - meggyújtjuk. Amikor a láng elaludt, azonnal szervírozzuk, a fűszereket és a gyümölcsöt nem tesszük a poharakba.
Megjegyzés: Munka: kb. 15 perc Fogyasztható: kb. 15 perc múlva 1 adag: 882 kJ/210 kcal | |