timioldala
timioldala
men
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
koktlok receptjei
 
koktlok receptjei2.
 
turmixok elksztse
 
kvklnlegessgek
 
forr italok
 
puncsok
 
likrk
 
letltsek
 
alapitalok

Absinth (abszint): Magas 60%-os alkoholtartalm zldes
vagy szntelen ital. Fszeres, rmmel s nizzsal zestett alkohol.
Kros hatsa miatt a XX. szzad elejn szinte az egsz vilgon betiltottk.

Advokat: Fszeres holland tojslikr, min. 15 %-os alkoholtartalommal.

 

Akvavit: Szraz, fszeres, kmny z gabonaplinka. Fknt a Skandinv llamokban s Nmetorszgban lltjk el. Schnapps-nak is hvjk, a vodkhoz hasonlan hidegen szervrozzk. Alkoholtartalma 40-45 %. Dn vltozata az Aalborg Akvavit.

Allasch: Alapja semleges gabona- vagy burgonyaszesz, melyet aromatizlnak nizzsal vagy deskmnnyel zestenek. Nevt a Rigtl nem messze fekv kis kzsgbl, Allasch-rl kapta.

Amaretto: Olasz mandulalikr, leghresebb a Disaronno Amaretto, alkoholtartalma 28%. Desszertekhez, kvhoz kitnen illik.

Amer Picon: Francia bitter, melyet fknt aperitifknt isznak, alkoholtartalma 30 %.

Angostura: Az egyik leghresebb bitter (keser). Ez az ital trnicsgykr s gygyfvek egyvelege ers rumos alappal. Ma kizrlag mr csak Trinidadban gyrtjk. A legtbb koktl nlklzhetetlen zestje, alkoholtartalma 40 %.

Anisette: Francia nizslikr, alkoholtartalma 25%.

Applejack: Amerikai almaplinka, alkoholtartalma 40%.

Apricot Brandy: des srgabaracklikr, alkoholtartalma 20%.

Armagnac: Hres francia, aranyszn, tzesen fanyar z borprlat. Dl-Franciaorszg meghatrozott terleteinek fehr szlibl ksztik leprlssal, megfelel zestssel. Hasonl az ellltsa a konyakval, de az armagnac-ot fknt folyamatos leprlssal ksztik.

Arrak: A tiszta desztillcik egy csoportjnak ltalnos elnevezse, melyet orszgtl fggen rizsbl, cukorndbl vagy plmafa nedvbl ksztenek. Napjainkban mr datolyval s fgvel is zestik.

Aurum: Narancsos z, brandyalap likrfajta. Ismert olasz, illetve kelet-oroszorszgi vltozata.

Averna: Szicliai likrspecialits, amelynek titkos receptjt szerzetesek lltottk ssze tbb mint 200 vvel ezeltt. Jellegzetes des-keser zharmnijt gygynvnyek s gykerek eszenciinak gondos elegytse eredmnyezi.

Bacardi: A vilg legismertebb fehrrum mrkja.

Bailey's (Irish Cream): Krmlikr, r whisky s kvs krm keverke, alkoholtartalma 17%.

Batida de Coco: Brazil kkuszlikr, alkoholtartalma 25% krli.

Becherovka: Cseh keserlikr, nevt Josepf Becher patikusrl kapta.

Bndictine: Normandiai konyakalap gygyfves likr. A XVI. szzad elejn lltottk el elszr a bencs szerzetesek, pontos receptje ma is fltett titok, csak nhnyan ismerik. Fknt tkezs utn fogyasztjk, de koktlokhoz is szoktk keverni, alkoholtartalma 40%.

Brandy: A borplinka angol megnevezse. A brandy a borplinkk vilgszerte elterjedt gyjtneve. Kifogstalan minsg borbl ksztik egyb anyagok (finomszesz, zkiegsztk, szinezkek) hozzadsval. Tlgyfahordban rlelik legalbb egy vig. Aranysrga-srgsbarna szn, tiszta, 38-40v/v%-os prlat. Legismertebb borplinkk: metaxa (grg plinka, vrs borbl ksztik), grappa (olasz plinka, fehr vagy vrs szltrklybl ksztik), marc (francia plinka, fehr vagy vrs szltrklybl ksztik).

Bitter Lemon: Lime hjbl kszlt kinin tartalm, alkoholmentes ital.

Borovicka: Brkbl kszlt 38-40%-os szlovk plinka.

Cachaca: Brazlia nemzeti italaknt s az ezredvg egyik leghresebb koktljnak, a Caipirinha-nak alapanyagaknt ismert Cachaca a fehrrumhoz hasonlan cukorndprlat, de nem a ndcukorgyrts mellktermkbl, a melaszbl kszl, hanem magbl a cukorndbl. Ennek ksznheti a rumoknl semlegesebb s knnyebb zt, amely lehetv teszi, hogy a koktlkszts sokoldal alapanyaga legyen.

Calvados: Normandiai almaprlat, fknt keserdes zvilg jellemzi. Alkoholtartalma 40%.

Campari: Olasz bitter (keser), melyet fknt szdval, citrommal vagy tonikkal isznak. Alkoholtartalma 25%.

Captain Morgan: Barna rum mrka.

Cassis: Ribizlibl kszlt koktlszirup, prlat, vagy likr.

Carnelos Alampic: Kaliforniai brandy.

Chartreuse: Francia gygynvnylikr, melyet ma is szerzetesek lltanak el. Titkt csak hrman ismerik. Kt vltozata ismert. A srga desebb, enyhn mentolos z (alk. 40%). A zld szrazabb s ersebb (alk. 55%). Fknt koktlalapanyag, de a francik forrcsokoldval vagy kvval isszk.

Cherry brandy: Ismert gymlcslikr, mely meggy- s cseresznyelbl kszl. Jellegzetes z s illat ital, alkoholtartalma 25v/v% krli.

Cinzano: A Cinzano prmium vermouth desks frisst ital, amely gyngden semleges, sajtos jelleg nlkli, de igen j minsg borbl kszl, zt s jellegt pedig a klnleges, gondosan vlogatott (csaldi titokknt kezelt) gygynvnyek s fszerek adjk. Bianco - klasszikus vermouth, knny, finom aromj, szalmasrga ital gymlcss, lgy, desks zzel. Rosso - intenzvebb, that aromj, szne ers borostynszn. Extra Dry - vilgos, tiszta szn, citrusos, szraz, frisst zzel.

Citronelle: Koktl alapanyag - citromszirup.

Cointreau: A Curacao egyik vltozata. Francia likr, melyet narancshjjal zestenek, enyhn kesernys, des likr. Koktlokhoz gyakran hasznljk, alkoholtartalma 40%.

"Crme de ?": Krmlikrk gyjtneve. A dominns zt a nv is tartalmazza. Alkoholtartamuk 25% krli.

Crme de Cacao: Csokold z krmlikr. Van stt illetve fehr szn vltozata.

Crme de Cassis: Feketeribizli zests gymlcss krmlikr.

Crme de Framboise: Mlna zests gymlcss krmlikr.

Crme de Mure: Szederz krmlikr.

Curacao: Narancslikr, nevt a Curacao-szigetrl szrmaz keser narancsrl kapta. A Curacao mindig des, tbb sznvltozata ismert: vilgossrga, vrs, zld s kk. Npszer koktlalapanyag a vltozatos sznvilga miatt, alkoholtartalma legalbb 30%.

Cynar: Articska alap keser likr, amely hg, sttbarna szn. Fknt aperitifknt isszk, alkoholtartalma 16%.

Drambuie: Fszeres skt whisky-mzlikr, alkoholtartalma 40%.

Dubonnet: Francia, vrsbor-alap 18%-os aperitif, tisztn vagy szdval felntve fogyasztjk.

Eau de vie: Jelentse az "let vize". Gymlcsbl erjesztett plinkk sszefoglal neve.

Enzian: Encin gykerbl ksztett prlat az Alpok vidkrl.

Fernet Branca: A Campari mellett az olaszok msik hres gyomorkeserje. Egy milni cg gyrtja, alkoholtartalma 45 %.

Fraise: Eperbl ksztett gymlcsplinka, alkoholtartalma 40%.

Fraise des Bois: Vadeperbl ksztett des krmlikr.

Frangelico: Olasz brandyalap mogyorval s egyb nvnyekkel zestett likr. Alkoholtartalma 24%.

Galliano: Olasz, gygynvnyekbl ksztett likr. des ital, zn fknt az nizsos zt lehet rezni, vanlia illat. Szvesen hasznljk koktlok ksztsnl, alkoholtartalma 35%.

Genever: A gin holland elnevezse, borkval s ms fszerekkel zestett gabonaplinka. Alkoholtartalma 37-40%.

Gin: Anglibl szrmaz borka jelleg gabonaplinka, amely az egyik leggyakrabban hasznlt koktlalapanyag, de kedvelt aperitifnek nmagban vagy tonikkal is. Desztilllssal ksztik gabonbl (fknt rozs s rpa), aromjt borkabogy s egyb drogok prlatval egsztik ki. A gin alkoholtartalmt 38-45v/v%-ra lltjk be, majd legtbbszr rlels nlkl palackozzk, ezzel is nvelve a szrazsgot. Az eredetileg London s krnykrl szrmaz hres gin fajtk a London Dry Gin vagy a Dry Gin, amelyek semleges zhats, dests nlkli npszer ginflesgek, Az Old Tom Gin pedog a gon kiss destett vltozata.

Ginger Ale: Gymbr z dtital.

Glayva: Fknt mz s narancshj zests, skt whisky alap likr. Inkbb tisztn isszk, alkoholtartalma 35%.

Goldwasser: nizs s kmnymag zests, szntelen likr. Ahogy a neve is mutatja, aranydarabkk lebegnek az italban, alkoholtartalma 40%.

Grand Marnier: Francia narancslikr, a Curacao egyik fajtja. Mlysrga szn, koktlok ksztsnl is hasznljk, alkoholtartalma 40%.

Grappa: Olasz trklyplinka, alkoholtartalma 40-45%. Tbb vltozata ismeretes, nhny fajtjt tlgyfahordban rlelik.

Grenadine: Piros szn alkoholmentes grntalma szirup, koktlok zestsre s sznezsre hasznljk.

Griotte: Francia cseresznyeplinka.

Gymlcsplinkk (ltalban): A valdi vagy eredeti gymlcsplinkk f nyersanyaga a gymlcs. Fknt olyan gymlcskbl ksztik, melyek magasabb cukortartalmak s csonthjas magvak. A leggyakrabban hasznlt gymlcsk: szilva, cseresznye, kajszi-, srga-, szibarack, alma s krte. A gymlcsket fajonknt egyttesen vagy kln-kln dolgozzk fel. Csak egszsges llapot s rett gymlcst lehet felhasznlni a plinka ksztshez. Az elllts cefreksztssel kezddik, azaz a gymlcsket vlogatjk, mossk, magozzk s zzzk. Majd az erjeszts kvetkezik, amikoris elri a laprlshoz szksges alkoholtartalmat, teht nem kell cukrot hozzadni. A gymlcsplinkk alkoholtartalma legalbb 40v/v%, de ltalban 50v/v%. A krtbl vagy almbl ksztett plinka pedig legalbb 38v/v%. Az egyik legismertebb almaflkbl kszlt plinka a calvados, melynek ksztsre konkrt elrsokat hatroztak meg, gy pldul az egyik, hogy Calvadosnak csak azokat a Cidre-plinkkat szabad nevezni, melyik tizenegy meghatrozott terletrl szrmaznak. Leghresebb krteplinka a Williamsbirne (Vilmoskrte) vagy Williams-Christ, melyet Williams Christbirnbl ksztenek.

A gymlcsplinkk felszolglsnl gyelni kell arra, hogy ne htsk le tlsgosan, a legmegfelelbb szobahmrskleten fogyasztani talpas kehelypohrban vagy talp nlkli, enyhn szkl szj pohrban.

Himbeergeist: Nmet mlnaplinka, melynek alkoholtartalma kb. 40 %.

Hubertus: Knny, narancsos z gygynvnyprlatbl kszlt magyar likr.

Irish Mist: Whiskey alap r mzlikr.

Jagermeister: Nmet gygynvnyekbl kszlt gyomorkeser, melynek alkoholtartalma kb. 35 %.

Kahla: Mexiki kvlikr, hasonl a Tia Maria-hoz, de nem olyan des. Fknt kvs desszertekhez illik, alkoholtartalma 26%.

Kirsch: (eau de vie) Francia cseresznyeplinka, mely ksztsekor nemcsak a cseresznye levt prselik ki, hanem a magokat is sszezzzk. gy kapja ez az ital a kiss kesernys zt, alkoholtartalma 40%. Nmetorszgban Kirschwasser-nak hvjk.

Kirschwasser: A cseresznyeplinka nmet, illetve svjci elnevezse. Alkoholtartalma 45-50%. Leghresebb a Fekete-erdben termesztett cseresznybl ksztett cseresznyeplinka.

Kontiki: Ginbl, grapefruitbl s citrombl ksztett kb. 22%-os likr.

Konyak (Cognac): Francia eredet, sajtos z s illat, aranysrga-barna szn borplinka. A konyakot az 1600-as vek elejn talltk fel. Cognac nevezet vroska a gyrts s a kereskedelem kzpontja, nevt is errl a vrosrl kapta. Ezt az italflesget szigor szablyok vdik, gy csak bizonyos terleteken termelt szlk boraibl kszthetik. A legfbb ilyen terlet Charante tartomny. A konyakot borbl ketts leprlsi eljrssal ksztik. Majd klnleges zestssel legalbb kt vig tlgyfahordkban rlelik. A konyak finom zt, sznt s j minsgt gy nyeri, alkohol tartalmt 40 v/v%-ra lltjk be, majd palackozzk. A konyak 1919-ben nemzetkzi vdelmet kapott klnbz hamistsok miatt, gy ms eljrssal ksztett borprlat csak egyb nevet kaphat. A konyak minsgt s rettsgt a cmkn feltntetett adatok (csillagok s betk) szavatoljk. V.S. (vagy hrom csillag) konyakot legalbb kt vig rleltk tlgyfahordkban. V.S.O.P., V.O., Vieux, Rserve legalbb ngy vig rlelt,
V.V.S.O.P., Grande Rserve legalbb t vig rlelt,
X.O., Trs Vieux, Vieille Rserve pedig hattl tz vig rlelt konyak.

A konyakot szobahmrskleten vagy elmelegtve szolgljk fel, klnleges bls pohrban. A konyak ltalban desszertital, de aperitifnek is ajnlhat.

Kmmel: Kmnyes zests likr, alkoholtartalma 40%.

Lepanto: Spanyol brandy.

Likrk (ltalban): A likrk cukrot tartalmaz, termszetes vagy mestersges adalkanyagokkal zestett szeszesitalok. A likrk alkoholtartalma alacsonyabb a plinkknl. A klnleges likrket termszetes eredet zestanyagok hozzadsval ksztik. Az adalkok, zjellegk alapjn megklnbztetnk keser-, nvny-, fszer-, gymlcs-, emulzis-, krm-, whiskey- s egyb zests likrket. A likrk alkohol s cukortartalma likrfajtnknt is igen eltr.

Luxardo: Olasz cseresznyelikr.

Madeira: Madeira szigetrl szrmaz, portugl borklnlegessg.

Malaga: Spanyol csemegebor.

Malibu: Kkuszos zests karibi fehrrum. Desszertekhez, des koktlokhoz hasznljk, alkoholtartalma 24%.

Maraschino: 30-35 %-os dalmt savany cseresznyelikr, eredetileg Maraska-cseresznybl ksztik.

Marie Brizard: Leghresebb Anisette likr mrka, de ms likrk gyrtsban is jelents a szerepe, mint pl.: a Crme de Cassis vagy a Crme de Cacao stb.

Martini: Hres olasz vermout.

Melnais Balzam: (Fekete Balzsam) Lett bitter (gyomorkeser), melyet fknt a kvjukhoz kevernek.

Mezcal: Mexiki agavplinka, alkoholtartalma 40%. Az agav egy kaktuszfajta.

Metaxa: Grg brandy, melyet Savatino, muskotlyszl s nmi vrs szlbl ellltott boralapbl ksztenek. Hrom vltozata van: hrom-, t- s htcsillagos Metaxa.

Nocino: Olasz brandyalap dilikr, alkoholtartalma 25% krli.

Noisette: Francia brandyalap mogyorlikr, alkoholtartalma 25% krli.

Ouzo: Grg nizsplinka, melyet vzzel keverve isznak, ilyenkor szne tejfehrr vlik. Alkoholtartalma 40%.

Orange-Bitter: Narancshjbl kszlt keser ital.

Pannonhalmi Szt. Mrton: A Pannonhalmi Faptsg s a Zwack Unicum Rt. egyttmkdsnek eredmnyekppen szletett meg a Pannonhalmi Szt. Mrton gygynvnylikr. A likr receptjt Reisch Elek gygyszersz, pannonhalmi bencs szerzetes jegyezte le 1735-ben. A 15 fajta gygynvny kivonatbl kszl termk Pannonhalma vdszentjrl, Szt. Mrtonrl kapta nevt. Az ital jellegzetes aromja a szerzetesek si ksrletez kedvnek s tapasztalatnak eredmnye.

Parfait Amour: Lila szn, holland eredet likr. Fknt fahjjal zestik, de megtallhat benne a citrom s a szegfszeg is. Lila sznt sznezanyagok segtsgvel rik el, alkoholtartalma 25% krli.

Pastis: nizs vagy desgykr zests aperitif ital. Gyakran vzzel keverve isszk, gy az ital oploss vlik. Alkoholtartalma 40-45%.

Pernod: nizsos ital, alkoholtartalma 40%.

Pimm's No.1: Likr, mely zestse szigoran titkos, de annyi bizonyos, hogy narancsot tartalmaz. Alkoholtartalma 25%.

Pisco: Hordban rlelt perui szlplinka. Hatrozott gymlcs jelleg, ltalban 40%-os alkoholtartalm.

Poire-Williams: (eau de vie) Francia vilmoskrtvel zestett gymlcsplinka, alkoholtartalma 40%.

Pommeau: Normandiai ratafia, amikor almabrandy-t kevernek almalvel.

Porti: Portugl csemegebor, melynek alkoholtartalma 16-20 %, nevt Oporto vrosrl kapta.

Raki: Az arrak egyik formja, melyet nizzsal fszereznek. Trkorszg jellegzetes itala, alkoholtartalma 45-50%.

Ramazotti: Ausano Ramazotti ltal 1815-ben kikevert 30 %-os gyomorkeser.

Ratafia: A brandy-k egyik tpusnak sszefoglal elnevezse, amikor a brandy-t gymlcslvel keverik.

Rum: A rumkszts fontos alapanyaga a melasz, amely nem ms, mint a cukorgyrts mellktermke. A melaszt erjesztik, majd desztillljk. Ekkor a rum tiszta, szntelen s ze nyers. Ezrt ezutn hordkban troljk, amitl a sznt is kapja. A valdi rum (Karib-tenger vidkrl szrmaz) zhatsa eltr a nlunk kzismertebb, arombl ellltott rumtl. A mai napig is leghresebb rumksztk: Jamaika, Kuba, Puerto Rico, Barbados, Martinique stb. A barna rumot sokig rlelik stt fahordkban, gy kapja srgs vagy barns sznt. A fehr rum akkor marad tiszta, ha vilgos krisfahordkban pihentetik, majd tovbbi regts cljbl nemesacl tankokba ntik t. Az eredeti rum alkoholtartalma 38-54v/v% s cukor hozzadsa nlkl kszl. A rum az egyik legjobb koktlalap, fknt a fehr rum, mert az ze finomabb s nem nyomja el a tbbi sszetev zt.

Sake: Japnbl szrmaz, desks, tbbnyire vilgossrga rizsbor. Alkoholtartalma 16-19v/v%-os, rizsmelaszbl lltjk el.

Sambuca: Olasz likr, amelyet fknt nizzsal s feketebodzval zestenek. Ers likr, alkoholtartalma 40%.

Sherry: Tbbnyire szraz spanyol csemegebor, mely zt klnleges nyitott hords rlelsnek ksznheti. Alkoholtartalma 14-25 % Ms elnevezsei: Jerez, Xres.

Slivovitz (Sligovica): Jugoszlv, szerb szilvaplinka, 35-40% alkoholtartalommal. A plinkt fknt fekete szilvbl ksztik.

Sloe gin: Kknnyel zestett gin likr, alkoholtartalma 26%.

Southern Comfort: Amerikai whisky-bl ksztett likr szibarack zestssel. Koktlokhoz is szvesen hasznljk, alkoholtartalma 40%.

Strega: Olasz gygynvnylikr, mely egy citruskeverket is tartalmaz.

Suze: Hatros aperitif ital, f alkoteleme a trnicsgykr. Ezrt szraz s keser az ze, alkoholtartalma 16%.

Tequila: Mexiki agavplinka. Hazjban igen kedvelt, nemzeti italnak szmt. Desztillci utn tbb vig tlgyfahordban rlelik, amely az aranysrga Tequila sznt adja. Alkoholtartalma 40-45v/v%.

Tia Maria: Jamaicai rum, melyet kvval (Blue Montain) s ms fszerekkel zestenek. Nhny koktl ksztshez s csokolddesszertekhez hasznljk, alkoholtartalma 26%.

Triple Sec: Narancslikr. Fontos koktlalapanyag.

Underberg: Nmet bitter (gyomorkeser), melyet msnapossg enyhtsre is hasznlnak, alkoholtartalma 45%.

Unicum: Magyar bitter (gyomorkeser). Erteljesen keser, szraz jelleg likr, fknt aperitifknt fogyasztjk tvgygerjeszt hatsa miatt. Tbb mint kt vszzados ital, receptje titkos. Tbb mint negyven gygy- s fszernvny keverkbl kszl.

Vermouth: A rviditaloknl alacsonyabb alkoholtartalm, alkohollal, fszeekkel s cukorral dstott bor alap ital, mely fleg a mediterrn vidkeken kedvelt. Gymlcss, vagy fszeres zests desks frisst ital.

Vodka: Orosz nemzeti ital, jelentse "vizecske". Gabonakeverkbl vagy burgonybl ksztik erjesztssel, majd leprlssal s finomtssal. A vodkt ltalban zests nlkl ksztik s legalbb 40v/v% alkoholtartalm. De elfordul zestett vltozata is. A vodka remek koktlalap, mivel semleges ital s gy a tbbi sszetev zhatst hangslyozza. De tisztn, aperitifknt is ajnlhat, ersen lehtve.

Whisk(e)y: A whisky gabona leprlsbl ksztett ital. Skciban s Kanadban whisky, rorszgban s az Egyeslt llamokban whiskey rsmddal hasznljk. Az 1800-as vek elejn kezdett elterjedni a vilgon. A legismertebb a skt whisky, amely rpbl kszl. Az rpbl maltt ksztenek, majd azt specilis kemencben kitertik s tzegtzn szrtjk. A tzeg meleg fstje kiszrtja az rpt, innen a skt whisky jellegzetes enyhn fsts mellkze, illata s aromja. Ezutn erjesztik s desztillljk, majd tlgyfahordkban minimum 3 vig rlelik. Az rlels alatt kapja meg jellegzetes sznt a tlgyftl. ltalban 12 vig rlelt whisky-k kerlnek a forgalomba. A XX. szzad elejtl kezdve ezt a malt whisky-t keverni kezdtk a grain whisky-vel, az gy kialakult kevert italflesg a blended whisky. A grain whisky-t nem annyira fsts, gyengbb, maltzott s nem maltzott fleg kukoricbl illetve egyb gabonaflkbl lltjk el. A skt whisky-k ltalban 43v/v% alkoholt tartalmaznak, s vzzel hgtva fogyasztjk, br fogyasztsra nem lehet szablyt elrni. Leghresebb skt whisky-k: Chivas Regal, Johnny Walker, Ballantene's, Black and Whites, White Horse stb. Br a legjobb whisky-k Skciban kszlnek, de nevezetesek az rorszgbl, Kanadbl s az Egyeslt llamokbl szrmaz mrkk is.

 
ra
 
naptr
2024. December
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
szmll
Induls: 2007-03-15
 
Thanks!!!
 
tegyl a kedvencekhez
Rakj be a kedvencekhez!:)
 
???
hny ves vagy?

10 alatt
10-14 ves
15-20 ves
20 fltt
Szavazs llsa
Lezrt szavazsok
 
szavazz!
milyen az oldal?

nagyon szupi!
j
elmegy
ht...
a legrosszabb oldal
Szavazs llsa
Lezrt szavazsok
 
vicces...
 
csajoknak
 
Ne lopj!
 
chat
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
zene
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints